Dubravka Kolarić

Financijski savjetnik

Početak Dubravkine profesionalne karijere vezan je uz financijsku industriju i bankarstvo, gdje je sticala iskustvo u izradi bonitetnih  analiza  I procjenama  kreditne sposobnosti klijenata u Riječkoj banci, (prodana Erste bank grupi) zajedno s akvizicijom korporativnih klijenata.

 

Na Zagrebačkom tržištu novca kao broker Dubravka je imala priliku uspostavlati odnose između sudionika na hrvatskom bankarskom novčanom tržištu i trgovati kratkoročnim novčanim depozitima i kratkoročnim vrijednosnim papirima.

 

Godine 1997. pridružila se Volksbank  Zagreb (prodana Sberbank grupi) kao dealer da bi ubrzo bila  imenovana u direktoricu sektora riznice, te uvela  I trgovanje  derivativnim proizvodima s  domaćim korporativnim klijentima. Gotovo dvije godine, u Nava banci, kao komercijalni savjetnik, uspostavila  je skrbničko i brokersko poslovanje. Od 2005. do 2017. Dubravka nastavlja karijeru u  HPB-u, najvećoj hrvatskoj državnoj banci. U tom razdoblju   HPB se etablirala kao jedna od vodećih banaka na domaćem novčanom tržištu I tržištu kapitala  te  je Banka sudjelovala u organizaciji prvog  i najvećeg domaćeg  IPO-a  za T-HT. U 2009. godini Dubravka je imenovana u Upravu banke I kao članica bila je  odgovorna  za poslovanje  tržišta kapitala, upravljanje aktivom i pasivom, organizacijom I  procesima, IT, corporativnu sigurnost te uspostavljanje korespodentnih  odnosa i suradnje s inozemnim bankama i međunarodnim financijskim institucijama. 2017.godine pridružila se timu EOS Matrix-a u vrijeme intenzivne prodaje portfelja loših plasmana hrvatskih banka. Sudjelovala je u dubinskim  analizama portfelja i akviziciji  korporativnih NPL kao I u aktivnoj prodaji istih potencijalnim investitorima, pregovorima s dužnicima obzirom  na pravne aspekte, pripremi strategija za javne dražbe, planiranju restrukturiranja, preuzimmanju nekretnina I sl.

Kao financijski savjetnik u EnergoViziji, Dubravkina uloga je  pronalaženje I predlaganje raznih mogućnsti financiranja projekata iz domene obnovljivih izvora energije.

Obrazovanje (1979-1984)

Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet

Brokerski ispit, 1994.

 

Nadzorni odbori

HPB Invest, društvo za upravljanje UCITS fondovima

(2009-2016)

HPB Nekretnine

(2009-2013)

HPB stambena štedionica

(2009-2014)

 

Organizacije

Hrvatska gospodarska komora

Član Udruženja banaka Hrvatske

(2016.-2017.)

Udruženje  ACI Hrvatska

(2009.-2014.)